miércoles, 30 de marzo de 2011

ACTIVITAT 9: OBSERVACIÓ TÒNIC-POSTURAL. INDIVIDUAL

En aquesta imatge podem observar una nena de color.Es troba al carrer, observem que va vestida amb un vestit estampat roig. El seu voltant esta mullat. Ella subjecta un vol d'alumini amb la mà dreta. Aquest vol el condueix sota un goteix d'aigua, amb la intenció de plenar-lo. Amb aquest acte podem dir que la nena té la pinça completament assolida, ja i que pot agafar el vol i mantenir-lo firme sense cap dificultat, dona la sensació que aquest acte no és la primera vegada que el dur a terme, sinó que ho ha fet més d'una vegada. Si ens fixem en la seva musculatura observem que manté el cos en tensió ja i que el seu cos esta concentrat en plena el vol d'aigua. L'equilibri el té asumit, en aquest cas ens referim a l'estàtic. En quan a la lateralitat penso que no la té assolida però tot i això la nena predomina amb la mà dreta, que és amb la mà que està agafant el vol. Segons tots aquests arguments sol em cal dir que l'edat en la que es troba la nena són els 3- 4 anys.


En aquesta imatge observem un nen, que es troba ajupit i està jugant amb uns encaixables. Observem que el nen subjecta la torre amb la mà esquerra i encaixa una peça amb la mà dreta. Segons aquesta observació puc dir que el nen no té definida la lateralitat ja i que utilitza una mà com l'altra. Tot i així cal dir que la pinça la té totalment definida. Gràcies  a la postura del nen podem dir que es capaç de caminar per ell sol sense necessitar l'ajuda de ningú. En quan a l'equilibri podem dir que és estàtic ja i que es pot mantenir ajupit i fer la torre sense balancejar-se ni caure. Per aquests motius dic que l'infant té entre 18-20 mesos.


En aquesta imatge observem un nen que es troba assegut al terra amb un llibre recolzat en els genolls i intenta pasar les fulles i ho aconsegueix. Es mante assegut sense cap dificultat, així doncs podem dir que l'equilibri és estàtic i el té assolit. Podem dir que la pinça la té assolida. La lateralitats encara no la té definida però observem que utilitza la mà dreta. Així doncs penso que l'infant té entre 8 i 10 mesos.


6 comentarios:

  1. hola Raquel, estic totalment d'acord amb tu, les teves explicacions m'agraden molt i també son semblants a les meves, pel que fa les edats que as posat son exactament iguals que les meves

    ResponderEliminar
  2. Hola Raquel!
    ELs arguments que has utilitzat per arribar a la conclusió de les edats de cada infant penso que són molt encertades, però estic confusa perquè jo i la Mª Angels en la primera foto pensem que la nena té 2 anys. Així doncs haurem d'arribar a un conscens alhora de fer el treball grupal.

    ResponderEliminar
  3. Hola Raquel:
    estic d'acord amb tu amb les edats que indiques.
    i he explicat a la Rosana i la MªÁngeles el perqué. de totes maneres aceptaré al hora de fer el grupal, el que dieu.

    ResponderEliminar
  4. Hola Raquel les explicacions són adequades pero la primera fotografia penso que la nena té 2 anys.
    Per fer el comentari grupal pensó que tendriem de ficar el que més conincidim de cada fotografia.

    ResponderEliminar
  5. Hola Raquel!
    estic d'acord amb tu, amb tots els teus comentaris.
    per a fer el grupal podriam fer una mica de totes ja i que totes ho hem fet bé!

    ResponderEliminar
  6. Per les explicacions i els comentaris que he rebut, estic d'acord amb vosaltres,sobre la primera imatge.
    La resta totes pensem igual

    ResponderEliminar