martes, 8 de marzo de 2011

ACTIVITAT 8: L'OBSERVACIÓ TÓNICO-POSTURAL

En aquesta imatge observem un infant assegut al terra devant d'un ordenador portàtil. Té les cames creuades cap a dintre i el cos inclinat una mica cap endevant ja i que amb els dits de la mà dreta, toca les tecles de l'ordenador, podem dir que l'infant domina el tronc i el cap.
Es manté assegut amb molt d'equilibri sense balancejar-se cap als costats,, és a dir té un equilibri estàtic.
L'infant coordina l'ull-mà, ho podem observar en el seu intent de tocar les tecles de l'ordenador amb els dits, en aquesta edat la pinça esta més que consolidada.
Observan la musculatura de l'infant penso que ja es capaç d'aixecar-se amb el recolzament d'algun objecte o persona, i també que al gatejar coordinaria perfectament els peus i les mans, així doncs es troba en l'edat de començar a donar els seus primers passos. La lateralitat no està definida.
Així doncs penso que l'infant es troba entre els 10 i els 12 mesos d'edat.


En aquesta imatge observem una nena que es troba en una jardi i s'esta ajupin per agafar alguna cosa. Ho esta fent amb la pinça, així doncs podem dir que esta més que consolidada. Té una bona coordinació ocu-manual.
Degut a que s'esta ajupin esta clar que la nena camina sense cap problema, és a dir que coordina amb facilitat i força les cames.
L'equilibri és estàtic, ja que es manté sense cap problema i això també es degut gràcies al bon to muscular. La lateralitat no esta definida.7
Així doncs penso que l'infant és troba entre els 14 i 16 mesos.




En aquesta imatge observem un infant que està escrivnt o pintant en un paper, i ho fa amb la seva mà dreta. Degut a aquesta observació puc dir que la la teralitat la té consolidada i es troba en la mà dreta.
Diem que l'equilibri d'aquest infant és dinàmic.
La prensió la té consolidada degut a que agafa correctament el llapis.
Així doncs penso que l'infant es troba entre els 5 i 6 anys.




5 comentarios:

  1. Hola Raquel,tots els comentàris que has realitzat en totes les imatges son molt acetats i adecuats en les imatges i es semblen molt a les meves.
    En conclusió, crec que has fet molt bones teories explicatives de les imatges i ben comentades.

    ResponderEliminar
  2. eiii !! les teves explicacions m'assemblen molt acertades però jo crec que la imatge 2 no es correspon gaire a l'edat sinó mes aviat esta cap als 2 anys

    ResponderEliminar
  3. Hola Raquel potser si que tens rao en la edad de la segona imatge, ja que és una mica just els 12 mesos. Les teves explicacions m'han agradat i s'antenen bé.

    ResponderEliminar
  4. Hola Raquel, els teus comentaris estan molt be, son molt complers i crec que no t'has deixat res per comentar.

    ResponderEliminar
  5. hola raquel:

    els teus comentaris estan encertats i són molt més reduits que els meus, però costa justificar l'edat del infant, vull dir, que potser veiem una edat però pels apunts sols podem justificar un altra, ja que sol veiem al infant fent una acció en concret. en general m'agradat. Peròla nena de la segona foto afirmo que és, i després de veure altres blogs, d'uns 20-21 mesos d'edat ja que segons els apunts de la conxi és en aquesta edat que l'infant pot recullir objectes del terra ajupint-se sense caure.
    i pel que fa a la foto del nen crec que em vaig quedar curta i té entre 4 i 6 anys per que mostra preferència per una mà en concret.

    ResponderEliminar